MPV Gallery

Drawings, Modern and Contemporary Art, Prints and Multiples, Highlights

description

Andy Warhol (1928-1987) wordt gezien als een van de beroemdste kunstenaars van de twintigste eeuw en pionier van de pop art beweging.
In 1985 maakte de Amerikaanse pop art kunstenaar een serie zeefdrukken ‘Reigning Queens'. De enige vier destijds regerende koninginnen ter wereld portretteerde Warhol op zijn kenmerkende kleurrijke wijze: Koningin Beatrix van Nederland, Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk, Koningin Margrethe II van Denemarken en Koningin Ntombi Twala van Swaziland. Van iedere koningin maakte Warhol vier portretten, die van elkaar verschillen in kleurstelling en in de eroverheen verdeelde abstracte kleurvlakken.
In zijn portretten van beroemdheden verkent Warhol zijn fascinatie voor roem, rijkdom en sociale hiërarchie en transformeert hij traditionele portretkunst in de taal van de populaire cultuur en geeft er hedendaagse relevantie aan. Warhols bekendste werken zijn geproduceerd met behulp van het zeefdrukproces. Zijn benadering van kunst als een massaproductieproces benadrukt het thema van herhaling dat zo prominent is in de consumptiecultuur.
 

Andy Warhol (Pittsburgh, USA 1928 - New York 1987)

Reigning Queens

Andy Warhol
Reigning Queens (1985)

Queen Elizabeth II of the United Kingdom (Edition 12/40)
Queen Beatrix of The Netherlands (Edition 12/40)
Queen Margrethe II of Denmark (Edition 12/40)
Queen Ntombi Twala of Swaziland (Edition 12/40)

Elk:
Zeefdruk op Lenox Museum Board
Afmetingen 100 x 80 cm
Door de kunstenaar in potlood gesigneerd en genummerd

Verkocht als set van 4

Contact

MPV Gallery

Oisterwijk

M. +31(0)654694728 mpvgallery.com/