AWCo (Amsterdam Watch Company)

Uurwerken en wetenschapsvoorwerpen

description

De Rolex Padellone #8171

Dit model Rolex met maanstand, dag, maand en datum aanduiding kwam voor het eerst op de markt in 1949 en is slechts 3 jaar in productie geweest. Het is niet helemaal zeker, maar er wordt gezegd dat er minder dan 1000 stuks van gemaakt zijn, al lijkt dat veel, toch is dit horloge vandaag de dag extreem zeldzaam. Wat dit horloge bijzonder maakt is de staat waarin het verkeert, goed funcitonerend en een originele wijzerplaat in een prachtige vintage staat, zo kom je ze nog zelden tegen.

Rolex staat er niet om bekend om hoog gecompliceerde horloges te maken, dit horloge is echter 1 van de 2 uitzonderingen die ze gemaakt hebben. De Rolex Padellone #8171

Voor deze tijd was dit qua diameter een vrij groot horloge (38 mm) met een mooie duidelijke ronde vorm, en kreeg het de Italiaanse bijnaam “Padellone” wat "pan" in het Nederlands betekend, en deze mag dan ook niet ontbreken op de PAN Amsterdam. Deze Padellone is nu een van de meest gezochte horloges van Rolex en te bezichtigen op onze stand op de PAN.
 

Rolex Padellone, de PAN Rolex

1949
18 karaat geel goud

Contact

AWCo (Amsterdam Watch Company)

www.awco.nl/