Mass Modern Design

Design

description

Ultrazeldzame fauteuils, ontworpen door Jacobus Johannes Pieter Oud voor de Rotterdamse Spaarbank, Nederland, 1960. Deze fauteuils werden ontworpen voor het interieur van de Spaarbank van Rotterdam in 1960. De stoelen hebben mat verchroomd metalen buisframes en zwart houten doppen. De bekl;eding is gedaan in soortgelijk aan het originele vynil in een mooie tweekleurencombinatie zoals oorspronkelijk ook gedaan was. Enorm bijzonder, zeldzaam en zeker in een set van 2.

Jacobus Johannes Pieter Oud, vaak J. J. P. Oud genoemd (9 februari 1890 – 5 april 1963), was een belangrijke Nederlandse architect. Zijn faam begon als volgeling van de De Stijl-beweging. Oud werd geboren in Purmerend, als zoon van een tabaks- en wijnhandelaar. Als jonge architect werd hij beïnvloed door Berlage en studeerde hij een tijd onder Theodor Fischer in München. Hij werkte samen met W.M. Dudok in Leiden, waar hij ook Theo van Doesburg ontmoette en betrokken raakte bij de beweging De Stijl.

Tussen 1918 en 1933 werd Oud gemeentelijk woningarchitect voor Rotterdam. In deze periode, waarin veel arbeiders naar de stad kwamen, werkte hij vooral aan sociaal vooruitstrevende woningbouwprojecten. Dit omvatte projecten in de wijken Spangen, Kiefhoek en het Witte Dorp. Oud was een van de Nederlandse architecten die probeerden een strikt, rationeel, ‘wetenschappelijk’ kosteneffectieve bouwtechniek te verzoenen met de psychologische behoeften en esthetische verwachtingen van de gebruikers. Zijn eigen antwoord hierop was het praktiseren van ‘poëtisch functionalisme’.

J.J.P Oud fauteuils Rotterdamse Spaarbank, Netherlands 1960

Contact

Mass Modern Design

Roosendaal

M. +31 (0)6 14 17 77 84 massmoderndesign.com/