Redres de Bouwkunstmakelaar

Design, Meubelen, Ikonen, Objets d`art, Fotografie, Highlights

description

Dit is het levenswerk van Arthur Spronken en Varpu Tikanoja.

Het geheel ligt beschut onder notenbomen, acacia’s en eiken. Rust en privacy zijn gewaarborgd dankzij een oprijlaan die leidt naar de top van de heuvel waar het indrukwekkende complex is gelegen. Meidoornhagen omsluiten het haast grenzeloze domein. Op de groene vlaktes liepen vroeger de paarden, een belangrijk element in Spronken's werk.

Het geheel omvat, naast het woongedeelte, ook het werkatelier, de expositieruimte, het opslagdepot en een bedrijfswoning. Het gebruiksoppervlakte wonen bedraagt 810 m², het werkplaats- en loodsoppervlak is maar liefst 560 m² en de overdekte buitenruimte beslaat nog eens 267 m². Al met al heeft het een bruto inhoud van 5.824 m³.

Dit unieke kunstwerk biedt een prachtige plek om te wonen, werken en genieten van kunst, natuur en een fenomenaal uitzicht. De tuin is naadloos geïntegreerd met het woongedeelte. Lijnen van pilaren, pleinen en patio’s volgen elkaar ritmisch op. Alle zijden van de woning zijn van glas, gedragen door stalen kolommen en opgebouwd uit Azobé hardhout. Er is nauwelijks onderscheid tussen het gebouw en buiten; het is één vloeiend geheel van interieur, atelier en beeldentuin.

Varpullan te koop

Varpullan is de naam van de verbluffende wereld van beeldhouwer Arthur Spronken. Dit unieke, tempelachtige wooncomplex op een perceel van ruim 2 hectare groot, omvat een villa/ loft, atelier, werkplaats, opslagdepot en bedrijfswoning, en is geheel zijn eigen creatie – een kunstwerk om in te wonen en te werken! De naam Varpullan is een ode aan zijn vrouw, de Finse kunstenares Varpu Tikanoja.

Contact

Redres de Bouwkunstmakelaar

www.redres.nl