Redres de Bouwkunstmakelaar

Design, Fotografie, Highlights

description

Het Arsenaal herbergt diverse faciliteiten die de rijke geschiedenis van het pand combineren met modern gebruik. Van een sfeervol koffie- en lunchlokaal tot moderne vergaderruimtes en een film- en bioscoopzaal, het pand biedt een veelzijdigheid aan ruimtes op verschillende verdiepingen, inclusief praktijk- en kantoorruimtes, en dans- en yogazalen. De recent gerenoveerde kapel naast het hoofdgebouw dient nu als VVV-kantoor en staat op een riant perceel van 1.820 m² eigen grond in het hart van Doesburg.

Dit unieke rijksmonument is bij uitstek geschikt voor een eigenaar-gebruiker die zijn eigen activiteiten wil onderbrengen in een bijzonder gebouw en daarnaast andere bedrijven de mogelijkheid wil geven om er kantoor te houden. Het Arsenaal van Doesburg is niet alleen bouwkundig fantastisch, maar ook een ideaal beleggingsobject dankzij de bijzondere statuur van het gebouw voor erfgoed- en cultuurliefhebbers. Het kloostercomplex, oorspronkelijk opgetrokken in 1407, is anno nu imposant maar moet in de middeleeuwen nog imposanter geweest zijn.

In 1705 is het officieel een wapenarsenaal geworden, tot 1933. Daarna heeft het verschillende functies gehad. Na 1933 is het Arsenaal niet meer als militair gebouw gebruikt en het gebouw raakte steeds meer in verval. Gelukkig braken er betere tijden aan en in twee grote renovaties, van 2006-2009 en 2013-2014, is het Arsenaal zeer zorgvuldig gerestaureerd en getransformeerd naar een combinatie van horeca, bedrijvigheid, cultuur en ontspanning. In totaal heeft het gebouw 1.583 m² verhuurbaar vloeroppervlak bestaande uit kantoorruimte, bedrijfsruimten, verkeersruimten en facilitaire ruimten. Binnen de gemeentelijke vergunningen zijn er vele andere activiteiten mogelijk, waaronder ook een woonfunctie (beheerderswoning).

Het Arsenaal van Doesburg te koop

Het Arsenaal van Doesburg, een imposant monumentaal pand in het hart van Doesburg, een historische Hanzestad aan de IJssel. Dit robuuste gebouw, met een bruto vloeroppervlakte van bijna 2.100 m², staat bekend om zijn prachtige metselwerk en authentieke vijftiende-eeuwse kloostervleugel en vormt mogelijk het meest authentieke voorbeeld van zijn soort in Nederland.

Contact

Redres de Bouwkunstmakelaar

www.redres.nl